An update to the Server 2008 Web OAB/CMS issues

 13 Aug 2008 08:21:03 pm

I’ve been working with the folks @ MSFT on this issue and figured I would post a brief update.

The Exchange code is getting modified to pass a 503 struct which allows them to pass the name of the node the share should be created against (in this case \\nodename as well as \\cmsname).

There is a fix and it is currently undergoing testing, but has not been released as of yet.


Category : Exchange | Posted By : Erik | Comments [8] | Trackbacks [0]


The URI to TrackBack this entry is :


Do you know if it\'s ready ?

By : Alberto Fresnillo @ Time : 14 Dec 2008 01:30:41 am :

Hi Eric, do you have updates about this issue.

I do!

By : Erik Szewczyk @ Time : 14 Dec 2008 06:42:19 pm : Home

I do, thanks for the follow-up!

This issue has been resolved in RU5 for SP1 which was recently released:


Did it break in Update 6?

By : Don Lemare @ Time : 12 Mar 2009 01:04:23 pm :

I installed a CCR cluster with the CAS servers seperate in an NLB scenario, and still having the problem accessing the \\\\CCRNodeName\\ExchangeOAB share. I installed all the rollups, including RU6. Right now the only thing that works is the manual copy method.

Im not aware of a regression issue

By : Erik Szewczyk @ Time : 13 Mar 2009 01:41:45 pm : Email :

I havent seen this regress, nor heard of others that have run into it (not to say that you\'re the only one, just that I havent run into it). If OAB copy to CAS was working correctly prior to RU6 for SP1 I would contact MSFT support, calls should be free for issues related to patches/updates.

Altiris issue

By : Rosey @ Time : 14 Jul 2009 01:17:39 pm :

Hi Erik,
I been looking for some help on Altiris appilcation.
A while ago i tried to get a server image, never could, but since then everythime that the server reboots I got the next error:
Copyright © 2002-2003 Broadcom Corporation. All rights reserved.

Could not find an adapter

The driver failed to load.

Error loading device driver B57.DOS

Error 7306: The driver failed to initialize.

B57.DOS was not loaded.

Error 7321: Network-card drivers failed to load.

MS-DOS LAN Manger v2.1 Netbind

Error: 41 unable to bind.

AName Version 6.1.5

Copyright© 1996-2004, Altiris, Inc. All rights reserved.

Packet driver has not been loaded!!!

Change Computer Name to NoNameFound

NET0111: Error accessing NEMM.DOS. TCP 1.0 not loaded.

NET0111: Error accessing NEMM.DOS. Tiny RFC 1.0 not loaded.

Press any key to continue
I been trying to delete that job, but I can\'t identify it.
Please, pretty please! would you help me with this?

Found the wrong Erik?

By : Erik Szewczyk @ Time : 15 Jul 2009 03:13:43 pm :


I dont deal much with Altiris, perhaps you\'re thinking of Eric Szewczyk who works for them:


sorry Erik,

By : Rosey @ Time : 16 Jul 2009 02:58:18 pm :

Thank you.

Still Facing the Same Issue....

By : faf @ Time : 18 Apr 2011 02:55:44 pm :

Hello Erick....

My envrionment is windows 2008 64bit, Exchange 2007 (SP3 RU2), SCC cluster. I have ExchangeOAB folder in one of the cluster drives but its not getting shared. I am unable to share it by Add a shared folder wizard. Please point me in right direction.

Thanks in Advance,

Add Your Comment




Email Address (Optional)

Home Page (Optional)

Security Code
Click to display security code
Note:Security Code valid for only 10 minutes!
Need to enable javascript & accept cookies to work
Please enter the security code as displayed :

NOTE: All comments are now moderated and will not immediatly appear.